Składniki: 60g mąki gryczanej 30g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 4 jaja 140g banana 60g zmielonych migdałów 3 łyżki jogurtu naturalnego szczypta sody oczyszczonej na wierzch: 90g borówek i 60g malin Sposób przygotowania: Jaja i banana zblendować na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Przełożyć masę do [...]
Składniki: 2 jajka 100g jogurtu greckiego 0% (o bardzo gęstej konsystencji) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 70g płatków owsianych 20g budyniu śmietankowego be cukru 100g banana kilka truskawek olej kokosowy Sposób przygotowania: Jogurt i banana zblendować na gładką masę z jajkami. Dodać budyń, proszek do pieczenia oraz płatki owsiane - dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: 110 g masła orzechowego - najlepiej crunch 60 g oleju kokosowego 60 g izolatu białka serwatkowego - czekoladowego 35 g kakao 10 g maki kokosowej 30 g orzechów ziemnych 70 g czekolady min 74 % kakao 10 g oleju koko lub kremu NutWhey biała czekolada - kokos Jak wykonać: Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]
Czego potrzebujemy 180 g ugotowanego batata 110 g kremu Nutwhey almond cinnamon 60 g mąki kokosowej 50 g syropu klonowego 45 g WPC Protein Plus smak toffee with cofee 40 g kakao Jak zrobić Ugotowanego batata rozgniatamy widelcem i dodajemy kolejno wszystkie składniki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie [...]
Czego potrzebujemy: 100 g gorzkiej czekolady 40 g oleju kokosowego nierafinowanego 120 g mascarpone 25 g białko waniliowe WPC delicious wymiata :) 3 łyżeczki ziarna ekspandowanego - ja użyłam jagły 10 silikonowych foremek do muffinek Jak wykonać: 40 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 20 g oleju kokosowego. Lekko ostudzoną masę wylewamy [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego light 70 g Sugar Free Pudding Wanilia 1 jajko 300 ml ciepłej wody Dodatki: Sos carmelowy 0% Orzechy włoskie Żurawina Jagody Goji Świeże owoce Jak wykonać: Do ciepłej wody dodajemy budyń i miksujemy na wysokich obrotach do momentu rozbicia wszystkich grudek. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy [...]
Czego potrzebujemy: 3 jajka w temperaturze pokojowej 5 g ksylitolu 25 g smakowa mąka owsiana Quamtrax olej kokosowy dodatki: 1 kiwi 20 g masła orzechowego Jak wykonać: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy ksylitol i ubijamy około 2 minut na puszystą masę. Do białek przekładamy ubite żółtka, dodajemy przesianą [...]
Czego potrzebujemy: 50 g proszku Protein Pizza 100 g piersi z kurczaka sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, kilka kropli tabasco 5 g dzikiej oliwy jajko kilka liści sałaty plaster pomidora ulubione Dzikie sosy Jak wykonać: Ciasto Protein Pizza przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czekamy kila minut aż nieco napęcznieje. Dzielimy [...]
Czego potrzebujemy: 65 g oleju kokosowego nierafinowanego 25 g kakao 25 g ksylitolu - można zastąpić płynnym miodem lub syropem klonowym Opcjonalnie dodatki - ja dodałam 10 g jagód goji, 10 g orzechów, 10 g suszonej żurawiny i szczypta nasion chia Jak wykonać: Olej, kakao oraz ksylitol wkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: 100 g obranych szparagów - u mnie 8 sztuk 50 g proszku Protein Pizza 15 g mąki orkiszowej 70-80 ml wody Do posypania: gruboziarnista sól, czarnuszka, chia Jak wykonać: Ciasto na pizzę robimy zgodnie z instrukcja na opakowaniu - proszek rozrabiamy z wodą i zostawiamy na kilka minut. Po tym czasie dosypujemy mąkę orkiszową i [...]
Czego potrzebujemy: Mięso 600 g polędwiczki wieprzowej 20 g oleju czosnkowego lub olej + 3 ząbki czosnku tymianek, pieprz, sól Sos 500 g pieczarek pół cebuli 10 g oleju kokosowego pieprz, sól Dodatki: 200 g komosy ryżowej 500 g szparagów Jak wykonać Polędwiczkę kroimy na dość grube plastry i każdy rozbijamy delikatnie ręką. Marynujemy w oleju i [...]
Czego potrzebujemy: 250 g twaróg półtłusty 40 g Sugar Free Jelly o ulubionym smaku 40 g ulubionego smaku białka - ja użyłam białej czekolady 40 g gorzkiej czekolady min 75 % 5 g olej kokosowy 200 ml wrzątku Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 80 g wiórków kokosowych 100 g płatków owsianych 150 g masła orzechowego - ja użyłam z nerkowców wersja crunchy 50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady 50 g jogurtu naturalnego Masa: 400 g serka wiejskiego lekkiego 70 g ulubionego białka - ja użyłam słony karmel 15 g żelatyny + 150 ml wrzątku Jak wykonać: Wszystkie składniki [...]
Czego potrzebujemy: 100 g choco muffin 20 g oleju 100 ml mleka 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 2% 50 g ulubionego białka - u mnie oczywiście słony karmel 15 g żelatyny + 100 ml wody 70 g masła orzechowego 100 g daktyli szczypta soli Jak wykonać: Choco Muffin przygotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Ja używam tortownicy [...]